skip to Main Content

1 – Improvisatie –  Andre Knevel

2 – Choralprelude – Joh.  Seb. Bach
“Komm,susser tod”
-Concerto nach Vivaldi –  Joh.Seb.Bach
-Allegro
– Largo
– Allegro

3 – Uit Sonata 11 Cantilena                                                                  Joseph Rheinberger

-Sonata No.1 in C-minnor                                                                 Josepf Rheinberger
– Grave
– Andante
– Finale

4 – Uit Sonata in G minor Otto Dienel
-Adagio
-Finale

5 – Andante(Berusting)   Simon Landsman

6 – Fantasie-Toccata “Wat God doet dat is welgedaan” Klaas Jan Mulder

7 – Rondo in G major Andre Knevel

8 – Improvisatie  Andre Knevel

André Knevel

De organist, Andre Knevel, is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen.Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum,Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart.Andre Knevel gaf zijn eerste officiale orgelconcert toen hij 19 jaar oud was.Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache ,Cathedraal Sacre-Coeur,en de Cathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada,waar hij in St.Catharines Ontario,zijn onderkomen heeft.Tevens is hij ter plaatse kerk organist.Andre Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond voor het behalen van orgel diploma B.Zijn leraar was Dr. John Tuttle,orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto.Andre Knevel maakt vele concertreizen door Canada,Amerika en Europa,Landen  waar hij heeft gespeeld zijn:o.a Czech .Republic, Roemenie en Polen. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland,alsmede Duitsland voor het geven van 30 tot 40 orgelconcerten.  Daar naast geeft hij o.a. concerten in Rusland ,Finland,Luxemburg,Belgie,Zuid Afrika. Andre zal  ook op uitnoding in Mei, een orgel concert geven in de Mormon Tabernacle in Salt Lake City, Utah. In Juli 2020 D.V. staat er ook een orgelconcert te geven op uitnodiging in de Notre Dame te Parijs. Andre staat bekend voor zijn improvisatie talent, en hij is voortreffelijk in het vertolken van “ de Grote Meesters” Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden Voorts is Andre Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten.o.a.met de bekende Panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie) en (Cantique).

Andre heeft inmiddels een groot getale C.D’s op zijn naam staan.

Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek,Maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot  lof en eer van God.Dit jaar hoopt Andre zijn 50 jarige jubileum als concert organist te herdenken.

 

Voor verdere informatie kunt u gaan naar (www.andreknevel .com)