skip to Main Content

Programma dat was opgesteld voor het concert dat was gepland in 2020. Alles onder voorbehoud.

  1. Improvisatie Psalm 77 Andre Knevel
   Samenzang vers: 7,8
  2. Melodie relligieuse Auguste Wiegand
  3. Concerto in B-Flat William Felton
   -Andante
   -Allegro
  1. Improvisatie “Vaste Rots van mijn behoud” Andre knevel
   Samenzang 2 verzen
  1. Fantasie-Sonate nr.1 opus 53 Moritz Brosig
   -Grave Maestoso
   -Larghetto
   -Moderato(Fuga)
  1. Suite for organ Ludwig van Beethoven
   -Adagio
   -Scherzo
   -Allegro
  1. Natuurreis Fantasie Andre Knevel
   -Vertrek
   -Natuurgebied
   -Storm
   -“Hoe Groot zijt Gij”
  1. Improvisatie “Alle roem is uitgesloten” Andre Knevel
   Samenzang

André Knevel
De organist, Andre Knevel, is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache , Cathedraal Sacre-Coeur,en de Cathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada, waar hij in St.Catharines Ontario, zijn onderkomen heeft. Andre Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond voor het behalen van orgel diploma B .Zijn leraar was Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Andre staat bekend voor zijn improvisatie talent, en hij is voortreffelijk in het vertolken van “ de Grote Meesters” Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie) en (Cantique). Andre heeft inmiddels een groot getale C.D’s op zijn naam staan.

Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, Maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot  lof en eer van God.

 

Voor verdere informatie kunt u gaan naar (www.andreknevel .com)