skip to Main Content

Programma concert 14 mei

  1. Passacaglia, Koraal en Fuga “Wie maar de goede God laat zorgen” – C. de Wolf
  2. Adagio in C dur KV 356 – W.A. Mozart
  3. Triosonata 3 ‘andante’ BWV 527 – J.S. Bach
  4. Preludium en fuga C dur BWV 531 – J.S. Bach
  5. Menuet Symphony No. 4 in G Op. 32 – L. Vierne
  6. Fantasia and Toccata in D Minor – C.V. Stanford
  7. Psalm 42 – M. van de Weg
  8. Sonate 6 d moll op. 65 – F. Mendelssohn

Nr. 1-2, 5-6 gespeeld door Albèrt
Nr. 3-4, 7-8 gespeeld door Marien

 

Albèrt Driessen (2002) ontving op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Bert Gelderman. Op zijn dertiende studeerde hij verder bij Evan Bogerd, die hem tevens op zijn conservatoriumstudie voorbereidde. Sinds 2021 studeert Albèrt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Hij ontvangt zijn bijvak-pianolessen van Wim Voogd.

Albèrt won door de jaren heen verschillende prijzen. Zo ontving hij de eerste prijs op het Jeugd Orgelconcours in Assen. Verder mocht hij als vertegenwoordiger van zijn categorie door naar de finale van het in 2019 gehouden SGO concours. Deze vond plaats in de Martinikerk te Groningen. In oktober 2021 won Albèrt de eerste prijs op het in Kampen gehouden Quintus concours. In 2020 werd Albèrt toegelaten tot het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Ben van Oosten, Michel Bouvard en Pieter Dirksen.

Marien van de Weg (1998) Al vroeg blijkt zijn interesse voor muziek, met name voor het orgel. Aan de muziekschool Quintus te Kampen waar hij les krijgt van Jurriën Plender en Harry Hamer in zowel het orgelspel als ook in muziektheorie behaalt hij zijn orgel en theorie-examen onder de vermelding cum laude.

Vervolgens studeert Marien nog een korte tijd bij Harm Hoeve. Bij Jurriën Plender en Gerwin van der Plaats ontvangt hij zijn vooropleiding voor het Conservatorium.

In april 2018 wordt Marien toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar hij vanaf september 2018 hoofdvak orgel studeert, eerst bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga en nu ook bij Sietze de Vries. Ook studeert hij integraal hoofdvak piano bij Nata Tsvereli. Verschillende orgelwerken die door hem gespeeld zijn, zijn op YouTube te vinden.

Naast het regelmatig spelen van kerkdiensten en ook concerten heeft Marien een eigen lespraktijk met orgelleerlingen in Genemuiden en startte hij samen met Martien de Vos de  uitgeverij Inventione op met bladmuziek voor orgel. www.inventione.nl