skip to Main Content

Orgelconcert Minne Veldman in Genemuiden weer LIVE bij te wonen!

‘Levende muziek’, wie is daar na een lange periode van beeldscherm en geluidsboxen niet aan toe? Orgelcomité Genemuiden in ieder geval wel. Op uitnodiging bespeelt Minne Veldman (1980) dinsdag 1 juni om 20.00 uur in de Grote kerk in Genemuiden het Zwier van Dijk orgel. Het is weer mogelijk dit concert bij te wonen (maximaal 110 personen). Op programma staan Ps. 43 van Feike Amsa en zijn leidbewerking ‘Er gaat door alle landen’. Verder J.S. Bach, P. Zwart, A.P. Boëly, de Toccata van Grison en een eigen fantasie van Minne Veldman over het lied ‘Op bergen en in dalen’.

U kunt plaatsen reserveren via het emailadres reservering@orgelcomitegenemuiden.nl met opgaaf van u naam en telefoonnummer en aantal personen. Als het maximum personen van 110 personen is bereikt krijgt u een mail dat het concert is overboekt.  Tijdens de avond gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. De toegang tot het concert is gratis. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.

Het programma

 1. a) Fantasie Psalm 43 vers 3 en 4 – Feike Asma
  “Zend, Heer, Uw licht en waarheid neder”
  “Dan ga ik op tot Gods altaren”
  b) Liedbewerking
  “Er gaat door alle landen”
 2. a) Toccata et Fuga d-moll, BWV 538- Johann Sebastian Bach
  ‘Dorische’
  b) “Liebster Jesu, wir sind hier”, BWV 730 & 731
 3. Sonate 2 c-Moll/C-Dur, opus 65.2- Felix Mendelssohn Bartholdy
  •Grave
  •Adagio
  •Allegro maestoso e vivace
  •Fuga
 4. Koraal en Toccata – Piet Zwart
  “Heugelijke tijding”
 5. Andante con moto – Alexandre-Pierre-François Boëly
  14 Pièces de divers auteurs, opus 45
 6. Toccata en fa mineur – Jules Grison
 7. Fantasie – Minne Veldman
  “Op bergen en in dalen”

Minne VeldmanMinne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 13 solo-cd’s op toonaangevende Nederlandse orgels en 6 cd’s met samenzang. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel, waaronder tientallen complete online-orgelconcerten van tijdens de coronacrisis in 2020-2021, toen live-optredens met publiek onmogelijk waren. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een 26- delige serie met koraalbewerkingen. Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl) en de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl).

Meer informatie over Minne en zijn werk is te vinden op www.minneveldman.nl.