skip to Main Content

André Knevel geeft 24 juli 2024 een populair orgelconcert

Met André Knevel zit er weer een oude bekende achter de klavieren van het Zwier van Dijk orgel. Hij is een veteraan in de orgelwereld, ook in de Genemuider concertseries in de tachtiger jaren kwam hij regelmatig spelen op het Zwier van Dijk orgel in Genemuiden. Recent vierde hij zijn vijftig jarig jubileum als concertorganist. En op zijn tour door Nederland doet hij ook Genemuiden aan. Met de prachtige orgelwerken die op het programma staan komt de diversiteit aan registers goed tot zijn recht. Op programma staan populaire werken van Bach, Händel, Sibelius en een aantal beroemde improvisaties van hem zelf over de Psalmen 22 en 108 en geestelijke liederen. Knevel staat alom bekend om zijn creatieve improvisatie talent. Ook is hij voortreffelijk in het vertolken van ‘de Grote Meesters’. Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank.

Andre Knevel is geboren in Bussum. Toen hij 8 jaar was begon hij orgel- en pianolessen te nemen bij J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. In 1975 emigreerde hij naar Canada en heeft daar zijn studie afgerond op het Concervatorium in Toronto in het behalen van orgel diploma B. Zijn leraar was professor John Tuttle die docent was aan het Concervatorium in Toronto Canada. Andre geeft veel concerten en tounees in Canada en Amerika. Elk jaar geeft hij tussen de 30 en 40 concerten zomerconcerten in Nederland. Ook heeft hij concerten gegeven in landen als Zuid Afrika, Duitsland, Roemenië, Tsjechie, Polen Finland, Rusland. En heeft hij een concert gegeven op uitnodiging in de Mormon tabernakel in Salt Lake City in Uta U.S.A. Voor meer informatie ga naar www.andreknevel.com

Met zijn muzikale activiteiten hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het tot lof en eer van God mag zijn.

De avond begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte voor kosten.

Hier komt het programma