skip to Main Content

Op vrijdag 23 juni 2023 zal Gert van Hoef (28) uit Barneveld samen met de Amerikaanse organist Michael R. Kearney (27) een orgelconcert verzorgen op het  prachtige orgel in de Grote Kerk in Genemuiden. 

Beiden zullen prachtige stukken ten gehore brengen en ook zal er vierhandig orgelspel klinken.

Gert van Hoef ontdekte op 13 jarige leeftijd het orgel en raakte geïnspireerd door het orgelspel van zijn opa, die hem wegwijs maakte op het instrument. Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan op het magistrale Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in oud

e muziek. De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).

Al sinds het prille begin van zijn carrière, plaatst Gert filmpjes van zijn orgelspel op YouTube. Mede daardoor geniet hij aanzienlijke bekendheid en geeft hij jaarlijks vele concerten in binnen-en buitenland.

Michael R. Kearney is een organist, pianist en componist met een passie voor de psalmen op muziek. Michael, geboren in Long Island, New York, begon op negenjarige leeftijd met het begeleiden van kerkdiensten in de West Sayville Reformed Bible Church (URCNA). Hij studeerde twaalf jaar piano bij Diana Morosova en Tamara Slobodkin. Afgezien van drie semesters orgellessen bij David Rhoades aan het Geneva College, is Michaels carrière als organist grotendeels autodidact geweest. In 2022 ontving hij de Peragallo Organ Company College Level Scholarship for Continue d Organ Study.

Het orgelconcert zal beginnen om 20:00 uur. We nodigen u van harte uit!  De toegang is gratis met een collecte.