skip to Main Content

In de Grote of Sint Nicolaaskerk te Genemuiden klinkt D.V. zaterdag 22 april 2023 een bijzonder muziekprogramma. Tijdens het ruim een uur durend concert zal sfeervolle en bekende muziek worden uitgevoerd. Na een toelichting kunt u genieten van de mooiste werken van het muzikale fenomeen Johan Sebastian Bach. Onder leiding van dirigent Jan van der Kamp worden goed in het gehoor liggende werken van Bach ten gehore gebracht door seniorenorkest FAIR dat bestaat uit muzikanten van zowel Irene als Hasselts Fanfare uit Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis.

Harm Hoeve bespeelt het Zwier van Dijk orgel met drie mooie orgel soli en speelt ook samen met het orkest en uiteraard de begeleiding van de samenzang.

Ancorien Fokkens zal tijdens dit concert de solozang op alt en sopraanhoogte met plezier voor u verzorgen. Berlinda en Annemijn Admiraal bespelen samen de dwarsfluit en brengen twee soli ten gehore. Daarnaast krijgt u als bezoeker gelegenheid enkele koralen mee te zingen. Dus een zeer boeiend en afwisselend programma.

Dit concert is een initiatief van Orgelcomité Genemuiden. De toegang is gratis. Bij de uitgang is een collecte. Aanvang is 16.00 uur. Parkeeradvies Koppel 3.

PROGRAMMA

 1. Fair: Koraal Was Gott tut das ist wohlgetan , BWV 99, uitlopend in samenzang Nederlandse tekst
 2. Opening
 3. Orgelsolo
 4. Orgel en dwarsfluit: Schäfe können sicher weiden. BWV 208
 5. Fair: Wachet auf, ruft uns die Stimme. BWV 645
 6. Solozang : Die güld’ne Sonne. BWV 451
 7. Orgelsolo
 8. Fair & solist: Bist du bei mir. BWV 508
 9. Fair: Sinfonia.
 10. Orgelsolo
 11. Orgel en dwarsfluit: Jesus bleibet meine Freude, BWV 147
 12. Solozang: Komm, süsser Tod, BWV 475
 13. Fair: Lob und preis dem Herrn. BWV 231
 14. Allen Dankt, dankt nu allen God.(samenzang). BWV 192