skip to Main Content

Orgel(fiets)tocht naar Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt onder leiding van Evan Bogerd.

Tijdens de orgel(fiets)tocht die is georganiseerd op D.V. zaterdag 4 juni neemt de in Hasselt woonachtige organist Evan Bogerd ons mee langs de Hervormde kerken van de drie Zwartewatersteden. Onlangs zijn zowel het Zwier van Dijk orgel in Genemuiden als het Knol orgel van Zwartsluis grondig gerestaureerd. Hoog tijd om deze orgels eens in het zonnetje te zetten. Het dagprogramma wordt besloten in de Grote Kerk van Hasselt rondom het beroemde Knol orgel van de Grote Kerk. De tocht is zowel per fiets als met de auto af te leggen.

In elke kerk licht Evan Bogerd de karakteristieken van kerk en orgel toe en verzorgt hij een bespeling van ongeveer 45 minuten. Pinksteren staat centraal in de 3 programma’s vol improvisatie en literatuurspel.

De orgeltocht begint om 10:30 uur in de Grote of Sint Nicolaas-kerk te Genemuiden en eindigt rond 16:30 uur in de Grote Kerk te Hasselt. De toegang is vrij, wel is er een collecte.

Bij aanmelding vooraf middels een mail aan info@orgelcomitegenemuiden.nl  krijgt u gratis koffie met wat lekkers en een informatie pakket over de orgels.

Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Evan Bogerd, info@evanbogerd.nl , 06 3060 2248

of

Stichting Orgelcomité Genemuiden

info@orgelcomitegenemuiden.nl

Dhr. J. Roetman, telefoon 0654354610

Dhr. G.J. Westhoff, telefoon 0651434875

Adressen Kerk:

Grote of Sint Nicolaaskerk Genemuiden, Kerkplein 25, Genemuiden. Parkeren : Koppel 3

Hervormde Kerk, Kerkstraat 31, 8064 DM Zwartsluis

Grote of Stephanus Kerk, Ridderstraat 1, 8061 GH Hasselt

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]